Menu

Welcome, Guest. Please login or register.
September 16, 2019, 08:27:31 am

Login with username, password and session length

Author Topic: [TOOL] Wmo Editor - All versions  (Read 32072 times)

fearless_wind

  • Contributors
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 349
    • View Profile
    • http://modcraft-rus.ucoz.ru
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #30 on: April 27, 2013, 04:16:17 pm »
Tried with alpha cata WMOs (works with graymane manor, but doesn't work with gilneas_townsquare.wmo). WMOs which are editable works fine and have no crashes and other bugs. Also it will be good to add a function of  
model moving on the keybord, because now it's impossible to add a painting on the wall or a book to the shelf.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Demonshade

  • Registred Member
  • MWCS Enthusiast
  • *****
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #31 on: April 29, 2013, 12:42:06 am »
Would be handy if it was possible to edit the shape of WMO's without having to do any file conversions.
I know somewhiteguy was able to integrate the functionality in his wowmapeditor but it is very outdated and very slow
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Steff

  • Administrator
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 4549
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #32 on: April 29, 2013, 12:28:27 pm »
Thats not the goal of this project. Its an editor to edit all parameters beside the vertics.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »
Please mark as solved if solved.
Don't ask if you could ask a question... JUST ask the Question.
You can send me also offline messages. I will answer if I get online.
Skype: project.modcraft
Discord: steff#6954

Cromon

  • Contributors
  • Polygonshifter
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #33 on: April 29, 2013, 07:17:58 pm »
About different version WMO:
Loading should work fine, saving might not work for every possible model, i need to create a solid codebase then i can try to find the reasons why it doesnt work for a specific model.

For features: Most of what you wrote is already planned, i think editing the vertices might be able in a limited form but as there is a tool convertig models from/to 3ds i think the guys from autodesk do a much better job on 3D-editing software than i do (hey, they get paid for it, so it would be bad if not :D)

Uploaded a new version, most changes are usability:
- It uses now .NET 4.0 and not .NET 4.5, if you still get problems launching the application make sure youve got it installed and have the redistributable of DirectX installed.
- MPQs are no longer opened read/write but read only (allows you to open them somewhere else)
- Models are placed using CTRL + V at the point the mouse hovers the model (if it doesnt hover the model, it aint placed, dont worry, it wont be in infinity or something like that)
- Movement changed:
   - x, y, c with SHIFT remain for rotation
   - Models no longer follow the mouse
   - Click the model, hold SHIFT, CTRL or ALT for the 3 axis and move the mouse horizontally -> the object moves. You can combine the keys to let it move simultaneously on 2 or 3 axis.

I need to update the instructions in the first post, but thatll come later.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

fearless_wind

  • Contributors
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 349
    • View Profile
    • http://modcraft-rus.ucoz.ru
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #34 on: April 29, 2013, 07:57:34 pm »
Awesome version! It's very convinient. But can you add a delete function?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Cromon

  • Contributors
  • Polygonshifter
  • *****
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #35 on: April 29, 2013, 10:56:37 pm »
Right, i knew i forgot something. Uploaded next version:
- Deletion works (at least for orchut.wmo)
- If you select a M2-model press the B key (was CTRL + C before, but as CTRL triggers mouse movement of the object that aint the best idea) to copy its path to the doodad name box.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

fearless_wind

  • Contributors
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 349
    • View Profile
    • http://modcraft-rus.ucoz.ru
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #36 on: April 30, 2013, 09:01:55 am »
Thanks, now it's a fully-working Doodadset editor) Is it possible to add/delete doodad sets?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Steff

  • Administrator
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 4549
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #37 on: April 30, 2013, 10:07:23 am »
Thanks for the great improvements :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »
Please mark as solved if solved.
Don't ask if you could ask a question... JUST ask the Question.
You can send me also offline messages. I will answer if I get online.
Skype: project.modcraft
Discord: steff#6954

Gurluas

  • Contributors
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 344
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #38 on: May 03, 2013, 10:02:16 pm »
I am trying to add a waygate to the titanicemachine wmo, and while the waygate is added, the position edits I make aren't saved, I rotate it, but it doesn't save it, furthermore, the waygate is upside down ingame, and the whole WMO is mirrored the wrong way in the editor.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Soluhe

  • Registred Member
  • Race Changer
  • *****
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #39 on: May 30, 2013, 11:48:49 am »
Great work crommon!

currently I do nothing in modelediting but i like to test the great new tools ;)

so a question or even a improvement suggestion ... could you add the option to move the model xyz without the mouse (eg with numpad [y x = 2 4 6 8] [z = 3 9] ) because it's sometimes realy difficult to move the model along the Z axis
and also is it possible to copie&paste a model in a doodadset with same size and rotation?

regards
Soluhe

end
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Nupper

  • Registred Member
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 339
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #40 on: May 31, 2013, 01:09:53 pm »
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

abdalrahman9

  • Contributors
  • Wiki Incarnate
  • *****
  • Posts: 129
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #41 on: June 01, 2013, 07:33:06 pm »
I have also gotten the same error of the picture ontop. I would greatly appreciate it if someone could tell me how to fix it. I don't have my WOW installed so i can't make a registry to it. Thank you
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

Ascathos

  • Moderators
  • Creator of Worlds
  • *****
  • Posts: 1129
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #42 on: June 01, 2013, 09:06:08 pm »
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

abdalrahman9

  • Contributors
  • Wiki Incarnate
  • *****
  • Posts: 129
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #43 on: June 01, 2013, 09:57:14 pm »
ok i read it again and then i relized what it said and then it worked. Thank you so much
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »

abdalrahman9

  • Contributors
  • Wiki Incarnate
  • *****
  • Posts: 129
    • View Profile
Re: [TOOL] Wmo Editor - All versions
« Reply #44 on: June 02, 2013, 04:40:37 am »
I am sorry to post again but i have been getting another error after i start the program and work on it a little. After probably like one minute this errors comes up and it shuts down the program :
[attachment=0:1xm7rljs]Capture.PNG[/attachment:1xm7rljs]
i am sorry again to post again.
edit: i have also another question. does this program read custom patches or not? because when i run the program, the custom items don't come up.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 am by Admin »